Szeretem az édes reggelit. Egyik nagy kedvencem az amerikai palacsinta. És liszt mindig van otthon…
Hozzávalók:
20 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt (vagy zabliszt, Graham liszt…)
1 kávéskanál sütőpor
4 dkg olvasztott vaj
1 tojás
2,5 dl tej
olivaolaj a sütéshez és bármi, amit eszünk hozzá 🙂
A sütőport elkeverjük a liszttel, az olvasztott vajat a tojással és a tejjel, majd az egészet összekeverjük. Sűrű tésztát kapunk. Kis pihentetés után (max 10 perc) vékonyan kiolajozott palacsintasütőben mártásos merőkanálnyi adagokból süssük ki a palacsintákat.
Kb 10 db lesz belőle.
Ha sósat ennénk, süssünk mellé bacont és tükörtojást.
Ha édesen, mehet mellé túró és natúr joghurt keveréke kis mézzel kikeverve és/vagy gyümölcsök. A legfinomabb eperrel, áfonyával, őszibarackkal.
Nekünk ma kicsit fanyar áfonyánk volt otthon, így a palacsintára pár szem juharszirupot csöpögtettem. És természetesen a kevésbé édesszajúaknak sült bacon is készült hozzá.
Az egész kávéfőzéssel együtt 30 perc alatt kész.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: