Tonhalas tojás a sütőből

Ez a hét a tipikus zombi hetek egyike volt. Tudod, amikor munka után késő este hazaérve már semmihez nincs kedved és energiád. Ismerős? Akkor az is ismerős lehet, amikor szombat reggel arra ébredsz, hogy a hűtő kong az ürességtől és hegyekben áll a mosatlan edény…

Tojás szinte mindig van itthon, így én ilyenkor frittatához hasonló reggelit készítek. Egyrészt hamar elkészül, másrészt jól variálható az éppen itthon lévő ételekből (sőt akár maradékokból is), de főleg azért, mert amíg a sütőben sül el tudok mosogatni és gyorsan rendet is teremthetek a hét közben kialakult káosz után.

Nálunk a tojások mellett a hűtő rejtett egy szál póréhagymát, kivételesen volt otthon kenyerünk és találtam egy doboz tonhalkonzervet is.

És az elkészítése…Fél szál póréhagymát felkarikázok, a konzervet kinyitom és lecsepegtetem. 4 tojást egy kevés tejjel villával felverek (minél buborékosabb annál jobb). Egy sütőbe tehető serpenyőt kikenek olajjal, majd egyenletesen elosztva beleszórom a póré karikákat és a tonhal darabokat. Erre ráöntöm a felvert tojást és mehet a sütőbe 180 fokra. 20 perc alatt elkészül.

Tovább a blogra »